Bardiensten

Algemeen

Bij Never Despair kan (en moet) iedereen zichzelf inschrijven voor bardiensten op inzetrooster.nl/neverdespair. Hoe je dat moet doen lees je verderop onder “Spelregels”. Bovendien krijg je bij de oproep tot inschrijven de instructies gemaild.

Never Despair verwacht van al haar seniorenleden (18+) dat zij een aantal keer per jaar bardienst draaien. Dat is heel belangrijk voor onze vereniging, want goed georganiseerde bardiensten dragen bij aan ons gastvrije en open karakter. Het draagt ook positief bij aan de betrokkenheid van leden bij de vereniging en onderlinge contacten tussen leden. Voor ons heeft dat verreweg de voorkeur boven afkopen of uitbesteden.

Wij verwachten dit van alle leden, dus zowel van de leden die deelnemen aan de competitie en trainingen, als van de recreanten. De enige uitzondering die wij maken is voor mensen die gehandicapt zijn of anderszins fysiek niet in staat zijn om bardiensten te draaien. Met hen treedt het bestuur in overleg om te bespreken op welke andere manier zij zich voor de vereniging zullen inzetten.
In elk seizoen (voorjaar of najaar) heeft iedereen tenminste twee bardiensten. Meer mag natuurlijk altijd.

Wat houdt de bardienst in

De bardienst begint met het openen van de accommodatie met de sleutel uit het kluisje en eindigt met het terugplaatsen. Daartussenin doe je van alles: de deur ontgrendelen, het verstrekken van dranken en (op competitiedagen) snacks, maar ook het inwerking stellen van geluidsinstallatie en infoschermen, zorgen dat leden de tafels opruimen, netjes achterlaten van de kantine, alarm in- en uitschakelen, etc.
Het spreekt allemaal vanzelf, maar toch is een reminder op schrift wel handig. Die leggen we geprint achter de bar, maar kun je straks ook hier inzien.

 

Overzicht van de bardiensttijden

De bar is geopend op alle avonden met trainingen en/of vrij spelen en bij de seniorencompetitiewedstrijden op vrijdagavond en zaterdagmiddag. Voor speciale evenementen, zoals toernooien en clubkampioenschappen worden de bardiensten niet via het inschrijfsysteem geregeld. Die worden bij de organisatie van het evenement geregeld. Hetzelfde geldt voor de 50+ groep op de dinsdagochtenden, voor de Sunday Open en voor de jeugdwedstrijden op zaterdagochtend.
Bij de trainings- en vrijspelen-avonden wordt de bardienst gedraaid door één persoon, bij de competitiewedstrijden op vrijdagavond en zaterdagmiddag zijn er drie diensten, zodat tijdens de drukte uren er dubbele bezetting is.

Spelregels

Vóór aanvang van het nieuwe seizoen krijgen alle leden een oproep om zich voor een bepaalde datum in te schrijven voor bardiensten. Wie zich niet inschrijft, wordt vervolgens ingedeeld in bardiensten die nog open staan. Het is dus raadzaam om er snel bij te zijn, want hoe eerder je inschrijft, hoe meer kans dat je bardiensten kunt draaien op de momenten die jou het beste uitkomen.
Mocht je om welke reden dan ook verhinderd zijn om je bardienst te draaien, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger en om je dienst te wijzigen in het systeem. Hoe je dat moet doen staat in de mail die je krijgt als je ingedeeld wordt.

Vragen

Als je vragen hebt, of ergens niet uit komt, stuur dan een e-mail aan het B-team (inzetrooster@neverdespair.nl).