Vertrouwenscontactpersoon

Iedereen die bij Never Despair sport of vrijwilliger is moet dit kunnen doen in een veilige omgeving.
Dat kan als iedereen zich sportief gedraagt en elkaar met respect behandelt.

Helaas komen ongewenste omgangsvormen overal voor, ook in de sport. Denk bijvoorbeeld aan pesten, discriminatie, agressie of geweld, agressief of kwetsend taalgebruik. Ook seksuele intimidatie is een ongewenste omgangsvorm. Het kan daarbij gaan om een opmerking over iemands lichaam, een arm om de schouder of een tik tegen de bil. Als degene die dit ondergaat het niet leuk vindt is er sprake van ongewenst gedrag en moet het ophouden. Seksuele intimidatie in de vorm van begluren van mensen in de kleedkamer of douche, aanranding en verkrachting mag nooit.

Bij Never Despair proberen we ongewenste omgangsvormen te voorkomen en onderschrijven vanzelfsprekend de richtlijnen van het Centrum Veilige Sport. Maar als je toch te maken krijgt met ongewenst gedrag kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon. Dat kan als je slachtoffer bent, of als je iets ziet gebeuren waarvan je denkt dat het niet kan. Bij de vertrouwenscontactpersoon (vcp) kun je je verhaal kwijt in een vertrouwelijk gesprek, en word je geholpen de juiste weg te vinden om tot een oplossing te komen.

Ben je slachtoffer van ongewenst gedrag of heb je hiervan signalen opgevangen, neem dan via e-mail of telefoon contact op met onze vertrouwenscontactpersoon of laat weten hoe zij je kan bereiken om een afspraak te maken. De vertrouwenscontactpersoon is volledig onafhankelijk.

Onze vertrouwenscontactpersoon is Wanda Spijkers.

 

Je kunt haar bereiken via vcp@neverdespair.nl of telefonisch op 06-44336016