Competitie

Tafeltennissen is op zich al erg leuk om te spelen, maar nog leuker wordt het als je dat in competitieverband doet. Je speelt tegen andere tegenstanders van ongeveer hetzelfde niveau. Je kunt elkaar in een team motiveren en coachen. Je komt bij andere verenigingen en ervaart hoe het er daar aan toe gaat, met vaak andere condities qua vloer en licht (en gezelligheid).

Als je competitie wilt spelen geef je je daarvoor in principe op voor een compleet speeljaar, d.w.z. twee seizoenen, het najaar en het voorjaar. Onze Technische Commissie (TC) stelt de teams samen, voornamelijk op basis van speelsterkte. Elke wedstrijd wordt gespeeld met 3 spelers. De TC maakt bij voorkeur teams van vier, zodat het geen problemen oplevert als iemand eens niet kan of ziek is. De NTTB deelt je team in met (meestal) vijf andere teams in een poule, zodat je per seizoen 10 wedstrijden kunt spelen.

Aan het eind van het seizoen kun je promoveren of degraderen. Nieuwe uitdagingen om je te handhaven, dan wel terug te vechten.

De competitiewedstrijden voor seniorenteams die we thuis spelen zijn op vrijdagavond en zaterdagmiddag. De jeugd speelt op zaterdag, ‘s morgens de jongere teams, ‘s middags de oudere. Vaak spelen vier of vijf teams tegelijk thuis. Vooral dan is het voor toeschouwers leuk om de wedstrijden vanuit de verenigingsruimte te volgen en commentaar te leveren.

Midden januari 2022 werd pas duidelijk dat de competitie in dit voorjaar ‘normaal’ kan worden gespeeld. Weliswaar zonder publiek en de bar sluit om 22.00 uur. Mede onder invloed van Corona is het aantal teams dat uitkomt in de regio aardig geslonken. We hopen dat dat binnenkort weer aantrekt.

Never Despair speelt in het voorjaar van 2022 nog steeds met twaalf seniorenteams, waarvan een in de regionale hoofdklasse en een in de hoofdklasse afdeling Zuidwest. 

Bij de jeugd hebben we door verloop (o.a. naar de senioren) helaas geen team meer op landelijk niveau. Maar er zijn nog steeds vijf teams actief.

Competitieoverzicht en uitslagen voorjaar 2022

Competitieoverzicht en uitslagen najaar 2021

In de TTapp kun je eenvoudig navigeren langs programma, uitslagen en standen. Klik in de app op het kalenderblaadje en kies de datum waarvan je de Never Despair wedstrijden wilt zien.  In het menu rechtsboven vind je nog veel meer opties. Probeer TTapp even uit, het werkt sterk intuïtief.

Een beknopt overzicht van de behaalde punten en de stand tussentijds vind je op de pagina  statistieken.

TTapp
Op de website (homepage – wedstrijden) geven we wekelijks het programma en de uitslagen weer. Maar als je de TTapp downloadt op je smartphone of tablet kun je daar van al je favoriete teams en spelers meteen de resultaten en statistieken zien. Vaak al tijdens de wedstrijd, omdat spelers die op de app zelf kunnen invullen.