Competitie

Tafeltennissen is op zich al erg leuk om te spelen, maar nog leuker wordt het als je dat in competitieverband doet. Je speelt tegen andere tegenstanders van ongeveer hetzelfde niveau. Je kunt elkaar in een team motiveren en coachen. Je komt bij andere verenigingen en ervaart hoe het er daar aan toe gaat, met vaak andere condities qua vloer en licht (en gezelligheid).

Als je competitie wilt spelen geef je je daarvoor in principe op voor een compleet speeljaar, d.w.z. twee seizoenen, het najaar en het voorjaar. Onze Technische Commissie (TC) stelt de teams samen, voornamelijk op basis van speelsterkte. Elke wedstrijd wordt gespeeld met 3 spelers. De TC maakt bij voorkeur teams van vier, zodat het geen problemen oplevert als iemand eens niet kan of ziek is. De NTTB deelt je team in met (meestal) vijf andere teams in een poule, zodat je per seizoen 10 wedstrijden kunt spelen.

Aan het eind van het seizoen kun je promoveren of degraderen. Nieuwe uitdagingen om je te handhaven, dan wel terug te vechten.

De competitiewedstrijden voor seniorenteams die we thuis spelen zijn op vrijdagavond vanaf 20.00 uur en zaterdagmiddag vanaf 14.30. De jeugd speelt op zaterdag, ‘s morgens vanaf 10.00 uur de jongere teams, ‘s middags vanaf 14.00 uur de oudere. Een wedstrijd duurt, duurt meestal zo rond de drie uur, maar dat kan korter of langer zijn. Vaak spelen vier of vijf teams tegelijk thuis. Vooral dan is het voor toeschouwers leuk om de wedstrijden vanuit de verenigingsruimte te volgen en commentaar te leveren.

Never Despair speelde in het najaarsseizoen 2018 met elf seniorenteams, waarvan één landelijk op regionaal hoofdklasseniveau. Dat team had (en heeft) de ambitie om weer te promoveren naar de derde divisie. Afgelopen seizoen is dat nog niet gelukt. Voor het seizoen voorjaar 2019 zijn elf teams aangemeld. 
Bij de jeugd spelen maar liefst twee van de zes NTTB teams op landelijk niveau. Het eerste jeugdteam mag na een succesvol najaar komend seizoen spelen in de kampioenspoule. Het tweede team werd kampioen in de C-poule en promoveerde naar de landelijke B-poule. Het zevende jeugdteam doet als duoteam mee in de regionale RBW-competitie.

TTapp
Op de website geven we snel en accuraat de uitslagen weer. Maar als je de TTapp downloadt kun je daar van al je favoriete teams en spelers meteen de resultaten en statistieken zien. Vaak al tijdens de wedstrijd, omdat spelers die op de app zelf kunnen invullen.

Sluit Menu