Fors verlies en degradatie

Het Utrechtse SVE wist zaterdag 20 april tien punten bij Never Despair op te halen en werd daarmee kampioen in de landelijke 2e divisie van de NTTB. De schamele drie punten voor de Bosschenaren betekende de definitieve degradatie naar de landelijke 3e divisie. Never Despair startte aan het seizoen als promovendus en dat bleek dus uiteindelijk van korte duur.

De drie punten voor Never Despair werden gescoord door Gertjan van de Braak en Robin Vos in hun enkelspel en door Tijn Kosters met  Gertjan in het dubbelspel. Het Bossche team bestond uit vijf personen waarvan er telkens maar vier spelers, drie enkels spelen en één dubbelspel, waarmee dan dertien punten kunnen worden gescoord. In deze competitieopzet is het, om succes te hebben, noodzakelijk om telkens toch met de vier sterkste spelers aan te treden, hetgeen deze reis bij Never Despair een aantal keren niet het geval was met degradatie als triest gevolg.

In september 2024 start de najaarscompetitie van de NTTB en zal de hoofdmacht van Never Despair een divisie lager moeten gaan spelen. Helaas is ook het 2e herenteam van Never Despair gedegradeerd en moet dus de derde divisie verlaten. Hierdoor resteert nu bij de Bossche tafeltennisclub nog maar één team in de landelijke 3e divisie. Succes had het eerste jeugdteam van Never Despair dat kampioen werd in de landelijke jeugd C en daardoor in september mag gaan uitkomen in de landelijke jeugd B competitie. De Never Despair jeugd komt er dus aan. Voor informatie: www.neverdespair.nl